ABOUT

Mijn naam is Meta Struycken en ik ben creatief directeur en oprichter van Style Indicator Studio. Voor mij komen de ervaringen die ik heb opgedaan gedurende een inmiddels ruim 25 jarige carrière in de mode samen binnen deze forcasting website.
Direct nadat ik in 1989 afstudeerde aan de modeafdeling ArtEZ in Arnhem ben ik voor mijzelf begonnen als ontwerper. Ik ging naar de bank – die toen nog scheutig was – en opende mijn eigen winkel Le Salon tegenover het Stedelijk Museum in Amsterdam. Het was een mooie tijd met catwalk shows in Loods 6 op het KNSM-eiland, de Citroën showroom aan het Stadionplein en in het Arsenaal van Jan des Bouvrie. Wat betreft aandacht op televisie, in kranten en magazines had ik niet te klagen, maar ook toen was het een kostbare affaire om te werken met mooie stoffen en vakmensen op gebied van coupe en make. Een samenwerking met een financier liep niet goed af en ik besloot een andere koers te gaan varen. Ik werkte vervolgens een aantal jaren als ontwerper voor verschillende commerciële merken en kwam uiteindelijk terecht bij het Nederlands Mode Instituut. Hier was ik verantwoordelijk voor het samenstellen van trend boeken.
Daarna heb ik 10 jaar het modevakmagazine newStyle uitgegeven en inhoudelijk ingevuld. Een succesvol tijdschrift en voor mij een leerzame periode op gebied van retail en de commerciële kant van de modebranche. In 2013 zagen wij ons helaas genoodzaakt te stoppen met het uitgeven van newStyle als gevolg van de economische malaise die het middensegment hard raakte. Problematiek die te wijten is aan de tijd waarin wij leven, maar die in mijn ogen ook te maken heeft met de vervlakking van het modemetier en het gebrek aan visie van veel merken en retailers. Mode is voor velen slechts handel en wordt gerelateerd aan plat getreden commerciële paden, celebrity culture en fashionistas.
Met STYLE INDICATOR STUDIO ambieer ik een steentje bij te dragen aan hetgeen mode zo inspirerend en aantrekkelijk kan maken. Een website waar inhoudelijke informatie over trends, vakmanschap, visie, creativiteit en schoonheid centraal staan. Ik volg de internationale trends, maar ook mijn eigen intuïtie. Mode staat centraal, maar wordt gerelateerd aan andere creatieve disciplines als design, interieurontwerp, kunst, architectuur en food. Door dieper in te gaan op inspiratiebronnen, ambachtelijke technieken, culturele en historische aspecten, maatschappelijke ontwikkelingen en lifestyles die aan de basis staan van een trend, een product, een collectie of merk hoop ik andere creatieven te informeren en te inspireren.

Meta Struycken
meta@styleindicator.com
0031 (0)511 420 435